rottebekæmpelse

Rotter i kloakken

Rotter i kloakken

editorial

Rotter er et af de skadedyr, som man virkelig skal tage seriøst ,og som hus- eller sommerhusejer har du pligt til at kontakte kommunen, så de kan sende en skadedyrsbekæmper ud. Det er gratis og det anbefales at det sker så hurtigt som muligt. Det skyldes at to rotter lynhurtigt kan blive til flere hundrede.

At du har pligt til at kontakte kommunen med henblik på bekæmpelse skyldes at rotter har betydning for vores almen sundhed. De, rotterne, kan sprede sygdomme fra dyr til mennesker. Er du i tvivl om hvor vigtigt det er, kan du slå den sorte død op fra middelalderen. Her døde 25% af Europas befolkning af pest. Pesten blev spredt fra rotter til mennesker.

image

Rotter og kloakker

Rotter holder af våde og mørke områder og der passer en kloak perfekt ind, set med en rottes øjne. Har du mistanke om at du har fået rotter i din kloak eller er der begyndt at lugte til af kloak på din grund, bør du kontakte en kloakmester. Han vil foretage en TV-inspektion og finder han spor af rotter vil han eller du kontakte kommunen så de kan blive fjernet.

Er der et hul et sted i kloakken eller andre udfordringer, vil han ordne det. Det er en god ide samtidig at få sat et filter op, på den del af kloakken der fører op til din bolig. Det sikre at du ikke får rotter ind i huset via din kloak. Du kan læse mere her https://www.lihn-kloak.dk/rottebekaempelse.

Selvom det er umuligt helt at undgå at få besøg af rotter, er der stadig en del du selv kan gøre, for at gøre din grund mindre attraktiv. En velfungerende kloak er en ting. En anden er at sørge for at der er ryddet op på din grund. Herunder at fjerne nedfaldsfrugter.