bremser

Bremserne skal der bare være orden i!

Bremserne skal der bare være orden i!

Man siger nogle gange, at man skal huske lige at trække i bremsen, så man kan få ro på og danne sig overblikket.

På samme måde skal man være sikker på, at ens bil altid kan bremse korrekt efter loven og ikke bare nogenlunde.

For en ting er jo, hvis din bil godt kan bremse, men så bremseklodserne er lidt slidte, så de ikke bremser optimalt efter foreskrivelserne, så kan man få brug for udskiftning af bremseklodser pris.

Men man føler måske ikke, det gør den store forskel, og når man enten bremser forsigtigt eller klodsbremser, så mærkes det som om, at bilen stopper normalt.

Vi siger dog, at hvis der er den mindste mistanke om, at din bil ikke kan bremse godt nok, så skal du få det tjekket med det samme, da det kan betyde forskellen på død eller liv.

For det første er der ens reaktionstid til at bremse, hvor selv et enkelt sekund har stor betydning, hvis man er ved at ramme en gående eller en cyklist, og der er stor forskel på, hvis man ikke kan undgå det, at ramme en person med 65 kilometer i timen eller 75 kilometer i timen.

Derfor skal du ikke vente til indkaldelse til syn med at få set på de bremser, bare fordi du tænker, at politiet jo ikke direkte kan se, om dine bremser virker godt nok eller ej – så er det med at få de bremser fikset med det samme, om problemet er bremseklodserne eller noget helt andet.

Tænk sig, hvis det var nogen i din familie, der gik ud foran en bil ved et uheld og blev slået ihjel, fordi vedkommendes bremser i bilen ikke virkede optimalt.

Eller det skete for dig – bag rattet eller ude foran.

Den besked ønsker ingen familier at få om deres bortkomne familie i trafikken, så sørg for ikke at blive en del af den statistik.