vuggestue og børnehave

En bette forklaring om forskellen mellem vuggestue og børnehave

En bette forklaring om forskellen mellem vuggestue og børnehave

Hvis du er bedsteforældre, så undrer du dig måske over, hvorfor der efterhånden findes så mange institutioner, hvor man kan placere ens unger, fordi forældrene begge skal være på arbejdsmarkedet og travlt med deres karrierer – men hvor de alligevel valgte at sætte børn i verden.

Er du en ældre forældre, kan du måske godt huske, at der var et sted, man blev afleveret som lille, mens ens egne forældre havde travlt med at arbejde.

De moderne ved godt, at det er vigtigt at skrive sig op til en børnehaveplads i god tid med ens børn, og det passer perfekt med parolen for de fleste forældre nu om dage, hvor man planlægge langt ud i fremtiden med, hvornår man vil have børn og næsten håber helt ned på datoen, hvornår de skal ankomme.

Her er ikke plads til megen spontanitet og prøven sig frem. Man forventes næsten at være den perfekte forælder fra starten, selvom alt som bekendt er en læringsproces.

Men lad os da så lige forklare, hvad forskellen er på disse to institutioner, som man måske har hørt om, men hvis man ikke har direkte føling med dem til dagligt, så ved man måske ikke, hvorfor de findes – eller hvilket sted, man henter børnebørnene fra gang til gang.

Vuggestuen er der, hvor de små børn er, og det er her, hvor forældrene skal lære at give slip på deres børn for første gang. Dette kan være angstprovokerende for mange.

Man kan også vælge at bruge en privat dagplejer som substitut for vuggestuen.

Når barnet så er blevet lidt ældre, så skal det i børnehaven, som er en slags forberedelse til at være i folkeskole, og det afspejler sig også ofte i det første klassetrin, man befinder sig på i folkeskolen.

Derefter går det hånd i hånd, hvor barnet bliver voksent og udlært videre på en helt anden uddannelses-institution.