autoværksted - mekaniker

Et sted, hvor der er god symbiose er autoværksted - mekaniker

Et sted, hvor der er god symbiose er autoværksted - mekaniker

Du kender måske udtrykket, at man er en fisk uden cykel.

Dette skal egentlig ses som en joke af, at det netop er to ting, man ikke lige forestiller sig sammen, mens man omvendt kan sige, at det er som en fisk i vandet – og man siger endda også, at når man er i uvant territorium, så er man som en fisk på land.

Det er nemlig nogle ting, som man som udgangspunkt forbinder sammen med hinanden, og som netop ikke kan udelukkes fra hinanden som kerneeksempler.

Lad os tage et konkret eksempel: Forestil dig en fodboldspiller.

Vi blandet os ikke i, hvordan vedkommende skal se ud, spille for en bestemt klub, være mand eller kvinde og så videre, men tænk på et ret så konkret eksempel og gerne noget af det første, der falder dig på sinde, og læs så videre.

Uden at begynde at lege tankelæsere så er det faktisk dette, som mange af den slags mennesker laver: de får os til at tænke på noget, som de tror er unikt, men som reelt set ikke er det, men sådan skal vi gerne have os til at føle det, selvom vi er blevet manipuleret til det.

Hvordan ser din fodboldspiller så ud?

Vi tør godt gætte på, at vedkommende måske spæner rundt i en holdtrøje efter en bold, har fodboldstøvler på, og der er en fyldt stadion omkring vedkommende.

Men en fodboldspiller kan jo også være en mand på stranden i shorts og sixpence, men sådan forestiller vi ham jo ikke.

På samme måde kan for eksempel en peugeout mekaniker i Aalborg jo også sagtens bare være en almindelig person nede på en restaurant, der spiser en middag med sin familie.

Det handler ikke så meget om fordomme, som det egentlig mere drejer sig om, hvordan man forestiller sig, at tingene skal være, så det er lettere at sætte dem i kasser for en.