radon

Få målt niveauet af radon i dit hjem

Få målt niveauet af radon i dit hjem

Har du mistanke om, at der er forhøjede radonforekomster i din bolig? Så læs med her.

Hvordan udfører jeg en radonmåling i mit hus?

Der er flere måder hvorpå du kan udføre radonmålinger i dit hus og dermed få en anvendelig angivelse af radon værdierne i hjemmet.

Til de første to metoder anvendes det der kaldes en radon måleboks. I det ene tilfælde vil du skulle have en radon måleboks, som du kan købe gennem RadonHuset, stående i hvert af de mest anvendte rum i huset i en periode på omtrent to måneder. Denne metode giver det mest nøjagtige og retvisende billede af radon niveauet i boligen.

Du kan også vælge at lade radon måleboksen stå i op til ti dage. Hvis du vælger denne mulighed skal målingen foretages i fyrings sæsonen. Dette er der flere grunde til. For det første vil temperatur forskellen på udenfor og indenfor i denne periode danne et undertryk som suger mere radon op i boligen end i sommer halvåret. Og for det andet vil man sjældnere lave gennemtræk, og dermed grundig udluftning, i den kolde periode.

Når du vælger at måle radon værdier over et kortere tidsrum vil billedet ikke blive nær så troværdigt som når du lader radon måleboksende stå i flere måneder. Derfor anbefales det at du måler over en længere periode. Når du har gennemført din radon måling over den valgte periode sender du radon måleboksene tilbage til RadonHuset. Her vil boksene blive analyseret på et laboratorium, og i løbet af nogle uger vil du modtage en rapport med angivelse af radon værdierne. Og så vil du altid kunne få gode råd omkring hvorledes du kan nedbringe disse, skulle de vise sig at være for høje.

Sluttelig kan du købe eller leje et digitalt radon måleapparat hos RadonHuset. Du kan læse mere om de forskellige metoder til radonmåling på RadonHuset.dk.