kasket

Får din kasket dig til at ligne en teenager, eller har du fundet fidusen?

Får din kasket dig til at ligne en teenager, eller har du fundet fidusen?

editorial

Kasketter har længe været en fast del af klædeskabet hos mange mænd unge som gamle, men spørgsmålet er om den løfter dit look til noget stilfuldt og moderne, eller om den får dig til at se barnagtig ud?

Det er et spørgsmål, der har splittet modeverdenen i årtier, men efterhånden som tiden skrider frem, begynder et stigende antal mænd at indse, at spørgsmålet ikke er om vi skal bære kasket, men rettere hvordan man bærer dem. Her er et par idéer

Kaskettens historie

Medmindre du er helt uvidende, vil det sandsynligvis ikke komme som en stor overraskelse at høre, at kasket først blev bragt i stand af et baseballhold i 1860. Der gik dog endnu et halvt århundrede, før konceptet tog helt fart.

Efter 1900 blev kasketten et vigtigt middel til at identificere hold pga. af kasketternes logoer, såvel som at tilbyde den praktiske fordel ved at holde solen ude af spillernes øjne, når de spillede deres baseball kamp midt på dagen i den varme sol.

Eksplosionen af ​​sport på tv i det 20. århundrede bragte kasketten ind i folks hjem og på deres hoveder. Pludselig fik den vakt interesse for det smarte hattetilbehør, at det blev en del af hverdagsmandens afslappede uniform.

kasket

Streetwear og skateboards

Med sine rødder i performance-cykling blev kasketten med fem paneler et usandsynligt skateboardikon i 1990’erne, før den fandt sit åndelige hjem i streetwear-moden. Begunstiget for sin afrundede lavprofilform, blev fem-panelet udødeliggjort af skate-modstandere som Supreme og danske minimalister Norse Projects, som begge gjorde stilen til sit hovedbeklædningsvisitkort, hvilket udløste tusindvis af efterligninger.

Truckeren

Okay, hvis man skal være helt ærlig, så ved de fleste, at trucker-kasketten ikke ligefrem er et must-have i hatteverdenen. Faktisk, takket være Von Dutch, Ashton Kutcher og, ja, truckere, er det stik modsat. Men der er stadig håb. Vælg den rigtige, sæt det sammen med det rigtige udstyr, og det er måske bare muligt at gøre denne kastkettype velsmagende igen.