konventionelle maskiner

Guide: Vælg den rette leverandør til virksomheden

Guide: Vælg den rette leverandør til virksomheden

editorial

Det er ikke ligegyldigt, om du vælger den ene eller den anden leverandør, når du har brug for nye maskiner i virksomheden, eller mangler en dygtig serviceleverandør. Læs med, og find ud af, hvad du skal overveje, inden du vælger.

Om du jagter en ny computer, en serviceaftale til kontorets it-udstyr eller konventionelle maskiner til værkstedet, er det vigtigt, at du sætter dig ind i dine muligheder. Leverandøraftaler handler om gensidig tillid og respekt, og vi har samlet en lille guide til dig, der leder efter den helt rigtige leverandør.

1) Afdæk dine behov

Som det allerførste – inden du overhovedet begynder at indhente tilbud – skal du klarlægge dine behov. Hvad er det helt præcis, du er på udkig efter, og hvilke særlige krav skal produktet/aftalen som minimum leve op til?

2) Tjek regnskabet

Det kan være en god idé at undersøge, om den leverandør, du har i kikkerten, har styr på sit regnskab. Finder du et massivt underskud, er der risiko for, at leverandøren går konkurs, og det er måske ikke den bedste løsning for dig.

3) Relevant erfaring

Er det en helt ny virksomhed, du overvejer at handle hos, eller er det en virksomhed, der har eksisteret i mange år og dermed har lang erfaring – og hvad har det af betydning for et eventuelt samarbejde?

4) Service og hjælp

Køber du nye maskiner eller systemer, så undersøg, om der følger oplæring med i købet, og hvordan det foregår, hvis du får brug for support fremadrettet. Hvad er prisen, og hvor hurtigt kan du få hjælp?

5) Tjek referencer

Det er selvfølgelig først og fremmest din mavefornemmelse og professionelle vurdering, der skal afgøre, om leverandøren er den rette eller ej, men det skader heller ikke at kigge på, hvad tidligere kunder siger. Findes der anmeldelser af virksomheden, eller kender du nogle, der har handlet der tidligere?