bolig

Hånden på hjertet: Er din bolig en svinesti?

Hånden på hjertet: Er din bolig en svinesti?

editorial

Man kan leve meget forskelligt, om det så handler om familiekonstellationer, hvor der efterhånden findes utallige sammensætninger af den slags. Eller man kan mange i mange forskellige boliger alt efter, hvad man har brug for, der er tæt på en, hvad man har råd til og meget andet, og det kan jo variere fra en luksusvilla i Nordsjælland til en lejebolig i Nordjylland, uden at disse to skal ses som klasseskel eller værdiforskel.

Måske er man endda familiemanden, der har fået hjemmet for sig selv en hel weekend, så man slækker lidt på rengøringen, fordi man synes, det fylder for meget til hverdag, selvom man selv er med på, at sådan skal der gerne se ud, når man har en dagligdag.

Men nu er der ingen gæster på vej, og man har ikke børnene eller konen hjemme, så man slapper lidt mere af så at sige.

Som single – specielt som mand – oplever man så godt nok, at standarden for hygiejne og rengøring falder lidt.

Og så er der de endnu være tilfælde.

Se at få gjort din bolig pæn og ren (igen)

For der eksisterer jo også de mennesker, der måske alene eller sammen med en partner efterhånden lever i en svinesti, der stinker og ikke er hygiejnisk at bo i.

Stedet var ellers pænt til at begynde med, men snavset og skidtet kom bare snigende, og man blev for doven til at gå ud med skraldet; man fik heller ikke istandsat eller renoveret stedet eller skiftet møblerne ud, som de blev gamle og mølædte.

Det kan både ske af, at man er ramt af en depression. Måske er man en familie med omsorgssvigt, man er narkoman, eller man har bare ikke det psykiske overskud til at få gjort noget ved stedet.

Dette bør man i det mindste gøre en smule ved, så det ikke bliver for klamt at være herinde.