Her er, hvad du gør med resterne af den mad, du fik ud af huset
Når man skal holde et gilde af en art, så vil man jo gerne sørge for, at der ikke alene er god mad – hvorfor man ikke forsøger at lave den selv, hvis man skal have meget mad, da kvaliteten så nok vil dale, hvis man skal lave så meget, mens man har travlt med andet – og der (netop) er nok af det.
Helst ser man jo gerne, at der er noget tilovers, så der ikke sidder folk tilbage og er sultne, for selvom det er god stil at spise op, hvad man har på sin tallerken, så er det godt, hvis der er noget tilbage på buffeten, for ellers havde man jo beregnet forkert.
Men så skal man stadigvæk finde ud af, hvad man gør med den mad, som man fornuftigt nok valgte at få fra kokken-jomfruen.dk, for selvom de måske gerne vil tage resterne med retur, så kan man ikke sælge det videre, hvorfor det nok bliver smidt ud, og det er jo lidt madspild.
Der er meget af gøre med resterne fra mad ud af huset
Hvis man netop kunne lide maden, men man bare er for mæt nu, så kan man jo gemme resterne derhjemme, hvis der ikke er så meget af det.
Man kan også give det til naboerne for eventuelt et beklage, hvis man støjede for meget dagen før med ens gilde.
En mulighed er også at give det til gæsterne, når de går hjem, i portioner i posen, hvor man ligefrem opfordrer til at gøre dette.
Hvis der er rigtig meget mad tilovers, hvilket kan forekomme, så kan man jo give det til noget personale, man havde ansat på dagen til at hjælpe en.
Ellers er der jo også mulighed for at holde en middag med resterne dagen efter til en såkaldt “sjatfest”, så den gode mad ikke går til spilde.