Overdækket terrasse

Hvorfor en overdækket terrasse?

Hvorfor en overdækket terrasse?

editorial

Måske drømmer du om en stor og rummelig terrasse med et kæmpe evigt solbeskinnet trædæk som du kan nyde hele sommeren igennem. Men sandheden om den danske sommer er dog at den er noget lunefuld af karakter.

Du kan sagtens risikere at sommer månederne drukner i regn, at det blæser, eller at der er hele dage eller uger med køligt og overskyet vejr. I så tilfælde er en træ terrasse uden overdækning ikke så sjov. Men vælger du at lade hele terrassen eller dele heraf overdække med et halvtag vil du kunne få det bedste ud af den danske sommer.

Med en overdækket terrasse får familien nemlig mulighed for at søge ly for regnen eller læ for blæsten på de dagen hvor sommeren ikke viser sig fra sin allerbedste side. Og så har en overdækket terrasse ydermere den store fordel at du kan krybe i skygge hvis solen på de varme dage bliver lidt for skarp.

Kan jeg selv bygge en overdækket terrasse?

Det kan på det kraftigste frarådes at du selv giver dig i kast med at opføre en terrasse med overdækning. En sådan skal nemlig leve op til særdeles skrappe regler – mange flere end det gør sig gældende for et trædæk uden overdækning.

For det første skal du være opmærksom på at en overdækket terrasse hører til kategorien småbygninger. Dette betyder at du muligvis skal indhente bygge tilladelse til opførelse af en overdækket terrasse. Og for det andet er der mange flere sikkerhedsmæssige risici forbundet med en overdækket terrasse.

Hvis du vil være sikker på at din nye træ terrasse med overdækning lever op til samtlige krav og standarder bør du således lade en professionel håndværker om såvel design som konstruktion og opførelse heraf. Her kan du med fordel vælge Andreas la Cour fra Kun Terrasser ApS – læs mere på https://www.kun-terrasser.dk/overdaekket-traeterrasse