Tandkrone

Hvornår skal der laves en kronebehandling?

Hvornår skal der laves en kronebehandling?

editorial

Når det er tid til en tur til tandlægen, så er det selvfølgelig meget forskelligt, hvad der skal laves. Måske er det et helt regulært tandeftersyn, måske har man et hul, eller måske skal man snakke omkring en tandkrone der skal laves. Og lige når det kommer til tandkroner – hvad er det så, det er? 

Hvad er en tandkrone? 

En tandkrone kan være nødvendig, når man har en tand, der er så ødelagt, at den ikke kan repareres med en tandfyldning. Hvis man begynder at arbejde med en tandfyldning på en alt for ødelagt tand, så vil holdbarheden være dårlig. Det kan også betyde, at fyldningen hurtigere falder ud, så man skal ind til tandlægen igen senere. 

En tandkrone går under kategorien, “fast protetik”, da man indsætter en erstatning for den tand, som er ødelagt. Her er det selvfølgelig vigtigt, at man stadig kan oprette en god tyggefunktion, så tanden bliver så naturlig, når man spiser m.m. som muligt. Derfor er det også et must, at man finder en dygtig tandlæge. Det kræver nemlig en dygtig tandlæge, når der skal arbejdes med kroner. 

Find en dygtig tandlæge i Århus

Hvis du skal have hjælp til en tandkrone i århus, så vær gerne grundig i din research. Det er trods et større stykke arbejde, der skal laves, der du skal have en tandkrone. Derfor kan du også starte med at undersøge de forskellige tandlæger, der er i Århus. Her kan du kigge mere efter, hvilken erfaring de enkelte klinikker har, og om tandkroner også er på den liste. 

Herefter kan du også altid tage en snak med tandlægen, så du har en fornemmelse af, hvad de vil koste, og hvornår de har tid til dig. Før selve tandkronen laves, skal du helt sikkert undersøges, og der skal sandsynligvis også tages lidt forskellige røntgenbilleder.