Hyundai elbil

hyundai har elbiler i sortimentet

hyundai har elbiler i sortimentet

editorial

De japanske bilproducenter er kommet i gang med de nye grønne biler. Du kan for eksempel få dig en Hyundai elbil hos Frimann Biler, hvis det er sådan en, du er på udkig efter.

Den japanske bilproducent Hyundai, der blev etableret tilbage i 1967, er blevet en af verdens største bilproducenter. Også i Danmark er deres modeller populære. De tider, hvor det var nogle simple modeller baseret på dele fra andre bilmærker er forbi, og Hyundai har en hel række af deres egne udviklings- og designcentre rundt omkring i verden. Elbiler har de også.

Elbiler tabte til benzin- og dieselbiler tilbage i begyndelsen af det 20. århundrede. Det var ellers ikke nogen given sag og ind til Cadillac opfandt selvstarteren i 1912 var elbilerne meget udbredte. De var på mange måder nemmere at have med at gøre end benzin- og dieselbiler for slet ikke at tale om de dampbiler, der også fandtes på markedet dengang.

Ny teknologi og klimadebat baner vejen for ny interesse for elbiler

Når elbilerne nu ser ud til at vinde udbredelse som privatbiler igen hænger det både sammen med, at ny teknologi særligt inden for batterier gør det muligt at lave elbiler med større rækkevide og bedre præstationer end tidligere. Den smarte og hurtige Tesla var et nybrud og noget helt andet end den pudsige lille ellert, der var på markedet i noglå år i Danmark tilbage i 1980’erne.

Hyundai elbil

Interessen for elbiler, der bakkes op politisk og følges op af nye modeller fra bilproducenterne, hænger naturligvis sammen med, at den globale opvarmning får os til at se os om efter måde at nedsætte udledningen af drivhusgasser. Den grønne dagsorden er kommet for at blive og transportområdet er en stor klimasynder. Selv om elbilerne endnu ikke er helt på højde med de konventionelle biler når det kommer til præstationer, så er det den vej det går.