klistermærker

Klistermærker - at være medløber eller ej

Klistermærker - at være medløber eller ej

Hvis du bor i en større by eller bare befinder dig inde i det indre af en større by i dit nærområde, så vil du nok opdage, at der er rigtig mange klistermærker, der plastrer mange ting til.

Det kan være alt fra nogle enkelte på en lygtepæl ved en station, på nogle i forvejen opsatte plakater på nogle søjler, mens det måske mest kendte eksempel er, når de er at finde på offentlige toiletter eller videre, specielt ved spillesteder, hvor bands og deslige har klistrer utallige til gennem tiden.

Der er selvfølgelig undtagelser, hvor man giver lov til den slags, eller man bare stiltiende accepterer, at det er kutyme at gøre sådan.

Et spillested er jo faktisk et privat sted, også selvom de får kulturstøtte eller statsstøtte: hvis man mener, at folk ikke opfører sig godt nok, har man ret til at smide dem ud, samt at man kan give lov til at gøre ting, man ellers ville få bøder fra andre steder – så længe det er i et mindre omfang.

Hvor et eksempel kan være, at man gerne må sætte en masse klistermærker op i backstagerum, på toilettet eller endda i selve spillerummet.

Men har du bemærket, at ellers mange klistermærker sidder på toiletter og lignende?

Det er ofte fordi, der ikke er overvågning fra enten kameraer eller sikkerhedsfolk, for det er faktisk langt de fleste steder – specielt i det offentlige rum – ulovligt at praktisere.

Mange steder side-sætter man det med vandalisme, som rigtigt nok kan udløse en bøde, hvis man bliver taget i det, eller firmaet på klistermærket, hvis man kan spore det, kan få straffen for forseelsen.

For selvom du ser rigtig meget af den slags, er det jo ikke ensbetydende med, at det er lovligt. Du ser jo også en masse graffiti i det offentlige rum, og 90 procent af det er heller ikke lovligt.