Det digitale bilhus

Køb din bil på internettet

Køb din bil på internettet

editorial

Er du en af de mange tusinde danskere, der overvejer at købe ny bil? Måske har du allerede besluttet dig for at nu skal det være? Vidste du, at du også kan finde din bil på internettet? Ud over DBA, så findes der mange bilportaler på internettet, hvor man både kan købe og sælge biler.

Hvis du synes dette lyder spændende, så bør du læse denne artikel inden du kaster dig ud i det, da der er nogle ting der er gode at vide inden man køber bil på nettet.

Tjek bilens forhistorie

Inden du falder for fristelsen, og siger ja tak til at købe den fede bil du har set på internettet, så er der lige nogle ting du have styr på først. Først og fremmest skal du finde du af om bilen er stjålet, eller om der er pant i den, som der skal styr på inden et køb kan komme på tale. Du kan finde svaret på begge spørgsmål ved at lave et nummerpladetjek på internettet. Her kan du også læse bilens stamdata og sikre dig at de stemmer overens med de oplyste data.

Tjek bilens stand

At købe en bil på internettet, man aldrig har set fysisk? Dette er selvfølgelig ikke måden at købe en bil over internettet på. Man skal stadig sikre sig at den kører ordentligt og er i forsvarlig stand. Du bør derfor booke en tid til en prøvetur, inden du siger ja til noget, så du er sikker på at du rent faktisk køber en bil der ikke er ved at falde fra hinanden.

Sørg altid for at køre en rigtig god og lang tur, så du kan oplever hvordan bilen performer og reagerer i forskellige situationer. Hvis du efterfølgende stadigvæk er tilfreds med bilen, så er det bare at få ringet til sælger og skriver under.