facademaler

Maling af pudset facade

Maling af pudset facade

editorial

Inden man går i gang med at male facaden på sit hus eller i sin bygning, så bør man gøre sig nogen overvejelser, så at man opnår det bedste resultat til slut. Det er bland andet vigtigt at man vælger den helt rigtige maling til huset til den rigtige facade. Det kan for eksempel være at man giver kalkning af en pudset facade en anden overflade ned maling.

Det er helt klart vigtigt at man tager stilling til hvilken type facade der er tale om. Hvis du vil vide mere omkring facade maling så læs med i artiklen her.

facademaler

Før du kaster dig ud i facade maling

Før at man begynder at male facaden, så skal man sikre sig at facaden er i en god stand inden man begynder og at der ikke er fugtproblemer i forvejen. Derudover skal den facade du maler være fast og ikke smitte af. Så i nogen tilfælde vil det være nødvendigt at du reparere facaden og renser den grundigt af inden man går i gang med at male den.

Vælg en diffusionsåben maling

Når man skal male en pudset facade, så skal man tage forhold til at man vælger en maling som er så diffusionsåben som muligt. Diffusionsåben betyder at malingen skal kunne være åndbar, så facaden kan kan komme af med alt fugt fra muren og indefra huset. Hvis huset er blevet malet før, så vil den blive mere lukket hvis man maler oven på. Så man skal ikke blot male oven på den gamle maling, det kan være nødvendigt i nogle tilfælde at lave en mekanisk afrensning.

Kontakt en facademaler

Hvis man ikke er erfaren inden for området, så er det en god ide at kontakte en professionel facade maler, for at sikre sig et godt resultat. Man kan for eksempel søge på “facademaler i silkeborg” og så vil der komme en masse muligheder op.