kylling i karry

Så er der kylling på menuen

Så er der kylling på menuen

editorial

En international klassiker

Kylling i karry er en klassisk ret i Danmark og det meste af verden. Næsten ligegyldigt hvor du opholder dig, så kan du bestille kylling i karry i én eller anden variant. Og nogle gange kan du sagtens få en ret, som slet ikke ligner den danske udgave.

Eksempelvis er det ikke altid, at du får retten med den tykke karrrysovs, som vi ofte laver herhjemme. Det kan være, at det i stedet er noget med kyllingestykker i en stærk karrysuppe. Eller måske er der skruet ekstra op for det spicy element med stærkere karrytyper som rød karry, der virkeligt brænder igennem.

Den danske variant

I Danmark benytter vi den mere traditionelle karry, som giver en flot gul farve, og ikke er nær så stærk som den røde karry. Det forventes nærmest at retten har farverne gul og hvid – gul fra karryen og hvid fra risene.

Og det er da også en dejlig ret, som de fleste både voksne og børn synes godt om. I Danmark laves den stort set altid med den klassiske karrysovs, hvor du lige brænder karryen af i smørret, så krydderiet afgiver sin gode smag til sovsen.

Og sovsen er da også dér, hvor du skal være ekstra opmærksom. Sovsen er jo grundlaget for hele retten, så den skal helst sidde lige i skabet. Du skal være opmærksom på, hvor meget karry du putter i, og så skal du sørge for, at sovsen ikke smager af mel. Sovsen skal altid koges op, så du fjerner melsmagen fra smørbollen.

Hvad med kyllingestykkerne

Putter du store stykker kylling i retten, eller foretrækker du mindre stykker? Det er faktisk lidt forskelligt, hvad man foretrækker. Nogle er også ude i en variation hvor der mere er tale om kyllingestrimler. Under alle omstændigheder er retten for det meste uden skind på kyllingestykkerne.

Nyd din kylling i karry i din egen yndlingsvariant.