Epoxy Resin

Sådan får du det bedste ud af resin

Sådan får du det bedste ud af resin

editorial

Står du og skal i gang med et projekt, som kræver epoxy resin? Epoxy resin kan bruge til næsten alt, det er kun fantasien, der sætter grænser. Læs med her og få et par råd med på vejen, så du kan få det bedste ud af epoxy resin. 

Epoxy resin er et to komponents produkt, der er plastlignende og klar i farven. Du kan tilføje pigmentering, så du får lige den farve du ønsker dig. Mange bruger epoxy resin til gulve, plankeborde, lamper, smykker og meget mere. Det er et produkt, som bliver brugt enormt meget i både industrien og i privaten.

Hvis du er i gang med et hobbyprojekt, producerer møbler eller noget helt tredje, så kan du få stor glæde af epoxy resin. Det fungerer som en utrolig kraftig super lim, bare i store mængder. Du kan derfor binde næsten alle materialer sammen ved hjælp af epoxy resin. 

Dette skal du gøre, når du arbejder med resin

Når du arbejder med epoxy resin, så er der nogle ting, du med fordel kan gøre. Du skal for det første finde et arbejdsmiljø, hvor temperaturen er på minimum 15 grader. Derudover gør du klogt i at anskaffe dig nogle værnemidler. Det er eksempelvis beskyttelsesbriller, handsker, en maske og en fuld beskyttelsesdragt. 

Epoxy resin er et stærkt produkt, som kan fremkalde allergiske reaktioner. Derfor bør du altid beskytte dig godt. Derudover er det også en god idé at dække gulv eller underlag af, så du ikke skal stå og skrabe en masse brugt epoxy resin af efterfølgende. 

Du skal blande de to komponenter godt sammen, for at opnå et godt resultat. Bland blandingen sammen i mindst 3-5 minutter, så du opnår den perfekte konsistens. Husk altid at rengøre den valgte overflade, som epoxy resin skal påføres på, så du undgår at skidt og snavs sætter sig under produktet. 

Hvis der skulle opstå luftbobler efter at din epoxy resin er hærdet, så kan du fjerne dem med en brænder. Høj varme kan udligne selv de værste luftbobler. Men prøv at sørg for, at du så vidt muligt undgår luftbobler, da de i nogle tilfælde kan være svære at fjerne. God fornøjelse!