rengøringsmidler

Sådan fjerner du pletter bedst muligt

Sådan fjerner du pletter bedst muligt

editorial

Hvis du har været så uheldig, at du har spildt kaffen, rødvinen eller noget andet, der har givet store pletter, så frygt ej. Med de rette midler kan du med stor sandsynlighed for pletterne til at forsvinde igen. Hvis ikke du selv har haft held med at fjerne pletter, så kan du også kontakte en professionel, der kan hjælpe dig af med pletterne.

Hvis du endnu ikke har fundet en god metode til at fjerne pletter på, så kan du læse med her, hvor vi har lavet en liste med tre gode metoder til at fjerne pletter på.

rengøringsmidler

Brug pletfjerner

En god pletfjerner kan gøre underværker, hvis det er dit tøj eller tæppe, det er gået ud over. Et godt husmorråd er, at du kan bruge opvaskesæbe på pletter, og så skulle de nærmest forsvinde af sig selv. Du kan også undersøge, hvilke andre rengøringsmidler, der kan hjælpe mod stride pletter. Du kan blandt andet søge på nettet efter andre gode husmorråd eller tips og tricks. 

En tur i vaskemaskinen

Et andet godt tip, der er værd at afprøve, er at give tøjet, tæppet eller andet tekstil en tur i vaskemaskinen. Du kan eventuelt starte med pletfjerner, og så derefter komme det i vaskemaskinen. Husk dog at vaske efter vaskeanvisningen, så du ikke ødelægger det. Hvis det er en strid plet, så kan du prøve at skrubbe lidt på den i håndvasken, inden du putter det i vaskemaskinen. 

Renseri

Hvis du ikke har haft held med at fjerne pletten, så kan du gå til et renseri. Et renseri arbejder med at rense alle slags tekstiler, så de kan nok også hjælpe dig med at fjerne pletter fra tøjet. Hvis det er tæppet, det er gået ud over, så kan du enten købe en tæpperensermaskine, eller kontakte en professionel, der med sikkerhed kan få pletterne til at forsvinde.