Alkoholbehandling

Tag dit liv tilbage med en alkoholbehandling på et misbrugscenter

Tag dit liv tilbage med en alkoholbehandling på et misbrugscenter

Alkoholisme er den mest udbredte form for misbrug, som findes i Danmark. Dette skyldes til dels, at alkoholikere findes i alle samfundslag. Afhængighed skeler ikke til social status, indkomst, køn eller uddannelse. En alkoholiker er ikke nødvendigvis en sølle stakkel, som tilbringer dagen på en bænk eller på et brunt værtshus. Du kan finde alkoholikere blandt akademikere, sygeplejersker, håndværkere og bank direktører. Og det at have en fast indkomst, en kærlig familie og et solidt socialt netværk er ingen hindring for at udvikle et afhængigheds betinget misbrug så som alkoholisme.

Alkoholikere gør deres omgivelser ulykkelige

Når en person rammes af et sådant misbrug, går det som oftest allerhårdest ud over de nærmeste pårørende. Den misbrugsramte vil typisk undergå personlige forandringer, i takt med at afhængigheden overtager styringen af hans eller hendes liv. Alkoholen får top prioritet, der hvor familie, venner og job burde komme i første række. Og det er ikke usædvanligt, at alkoholikere ofrer netop disse tre ting til fordel for alkoholen, hvis det skulle komme dertil.

Et misbrug går sjældent væk af sig selv. Der skal i reglen en aktiv indsats for at komme ud af afhængigheden. Og i mange tilfælde er det nødvendigt med professionel hjælp, idet det er meget vanskeligt for en alkoholiker at overskue konsekvenserne af en afrusning på egen hånd. Abstinens symptomerne kan være så hårde og ubarmhjertige, og trangen til alkohol så alt overskyggende, at selv den mest disciplinerede person vil falde i på ny.

Professionel alkoholbehandling på Behandlingscenter Stien

Hvis du er pårørende til en alkoholiker, bør du så hurtigt så muligt kontakte en professionel misbrugskonsulent med henblik på tilrettelæggelse af et afvænnings forløb. Hos Behandlingscenter Stien kan dygtigt sundhedspersonale og erfarne terapeuter hjælpe dig og dit misbrugsramte familiemedlem med såvel afvænnende behandling som op byggelig terapi, som skal sikre, at vedkommende får de rette redskaber til at bygge en alkoholfri tilværelse op. Læs mere på behandlingscenter-stien.dk