regnskoven

Tag til regnskoven, hvis du vil gøre en reel forskel!

Tag til regnskoven, hvis du vil gøre en reel forskel!

Vi har det så mageligt, når vi sidder i vores vestlige verden og kigger ud på resten af verden.

Selvfølgelig har vi det skidt med vores egen dårligdomme, men vi oplever sjældent, at en lille influenza kan tage livet af os, fordi vi har midlerne og udstyret til at klare det med, og så ser vi heller ikke vores familie udslettet i krig, mens vi bliver voldtaget eller solgt som (sex)slaver.

En vanlig genganger af noget af det, som vi gerne vil have gjort noget ved, er at sikre regnskoven.

Så vi sidder derhjemme og besøger hjemmesider såsom https://shop.verdensskove.org , køber lidt aflad i form af noget merchandise, hvor man viser, at man støtter regnskoven og angiveligt får at vide, at betalingen går til at sikre regnskoven – men man får jo sjældent an faktura på, hvad hver en krone går til.

Så ændrer man profilbillede på ens sociale medie for at vise, at man støtter regnskoven, og så har man jo ligesom gjort passivt sit.

Gør noget aktivt for regnskoven

Regnskoven kan ikke mærke eller se, at du støtter den ved at sige det og mene, du har gjort dit ved at give lidt betaling.

Det er selvfølgelig bedre end ikke at gøre noget, og det er jo en måde at fordele midlerne fra den rige del af verden til der, hvor man ikke har så mange penge.

Men hvis du virkelig vil gøre en forskel, så tager du til egnene med regnskoven og laver enten noget aktivisme eller søsætter nogle konkrete projekter, som du kan se forandre stedet til det bedre, også så der sker noget godt, mens du er væk.

Der findes formentlig allerede sådan nogle projekter, som du kan koble dig på, og de vil elske at få hjælp fra dig.

Så gå aktivt ind i hjælpen til regnskoven.