autoværksted - brugte biler

Værd at vide om køb af brugt bil

Værd at vide om køb af brugt bil

Har du besluttet dig for at købe en ny brugt bil, skal du ikke blot vælge den første og bedste bil, du ser. Brug tid på at lære ikke alene om bilmodellen, men også om årstallet. Der kan være stor forskel på kvaliteten af de forskellige årstaller en bil er produceret. Læs hvad nuværende og gamle brugere af bilen har haft af oplevelser. Anbefaler de bilen, vil de købe den igen eller siger de hold dig langt væk.

Hvilke fejl og reservedele har typisk sendt bilen på værksted? Er det fejl der er nemme at ordne eller koster de en halv bondegård. Den sidste type bil bør du, uanset bil holde dig langt fra, med mindre du selv kan fixe problemerne.

Det kan være dyrt at købe billigt

Når du skal vurdere en ny brugt bil er et af de områder du skal undersøge er hvad koster den i vægtafgift og andre afgifter. Jo ældre bilen er, jo højere afgifter og mekanikerregninger kan du forvente. Derfor bør du overveje om det ikke er bedre at bruge flere penge på bilen og så spare på afgifter og mekanikerregninger. Ofte er det en langt bedre løsning. Du kan se på brugte biler i Frederikshavn.

Hvis du ikke selv har erfaring med at reparerer biler, bør du overveje at købe din bil hos en forhandler. Ved at købe hos en forhandler sikre du dig at du har 2 års reklamationsret, hvis du finder fejl. Det er en ret du ikke har hos en privat sælger. Her har du købt bilen som beset, med mindre du har lavet et forbehold i købsaftalen. Her kan du med fordel få en mekaniker gennemgå bilen inden du siger ja til at købe den. Ofte finder de 4-6 fejl, som enten skal laves eller også udløse en rabat på prisen.