boligadvokat

Derfor skal du have hjælp af en boligadvokat, når du køber bolig

Derfor skal du have hjælp af en boligadvokat, når du køber bolig

editorial

Når du skal købe en bolig, kan det være fristende at lade sig forføre af det, som ejendomsmægleren siger. Han eller hun virker sympatisk og tillidsvækkende, og du kan ikke forestille dig, at vedkommende vil dig noget ondt. Det vil ejendomsmægleren selvfølgelig heller ikke som sådan, men deres job er at få flest muligt penge for den bolig, som de skal sælge, så deres klient, sælgeren, er glad. Deres job er ikke at fortælle om alle de fejl og mangler, der måske, måske ikke, er ved den bolig, som du overvejer at købe.

Hvis du stoler blindt på det, som ejendomsmægleren siger, kan der altså vente dig en ubehagelig og dyr overraskelse i den sidste ende. Derfor er det vigtigt, at du altid sørger for at have en boligadvokat til at hjælpe dig, når du skal købe en bolig. Boligadvokaten er 100 % på din side, hvilket gør, at du kan være helt sikker på, at du får sandheden råt for usødet, præcis som du er nødt til, når du overvejer at købe en bolig. Du skal vide, om der er asbest i taget, om fundamentet er råddent, og eller om der er fugt i kælderen. Kun på den måde kan du foretage et godt boligkøb. 

Mange boligadvokater, heriblandt dem hos eboligadvokat.dk, har det princip, at de kun tager sig betalt for deres hjælp, hvis du ender med at købe boligen. Det gør, at du ikke skal bruge en masse penge på advokater, hvis du overvejer flere forskellige boliger. For hver bolig bør du få en advokat til at kigge papirerne igennem og fortælle dig, om det er et godt køb, som du er ved at gøre, eller ej. Det kan løbe op i mange penge, hvis du har været interesseret i ni boliger, men først ender med at købe nummer ti. Derfor er det netop vigtigt, at du vælger en boligadvokat med et “no cure, no pay” princip. 

Nogle vil måske se det som et dødsstød for deres boligdrøm, hvis boligadvokaten vender tilbage og siger, at der er noget galt med den bolig, som de har kigget på. Men sådan behøver det langt fra at være. Hvis boligadvokaten fortæller, at du skal være opmærksom på, at der er det og det galt med boligen, kan du sagtens købe boligen alligevel – du skal bare købe den til en pris, der afspejler, at der er noget galt med den. Når der er noget galt, skal du altså i gang med at forhandle den ned i pris, så du har råd til de forbedringer, som du skal lave. 

Når du vælger boligadvokat, er det en god ide, at du vælger en, der har styr på det område, som du køber bolig i. Lokalkendskabet kan være med til at give dig lige det ekstra i forhold til, om det er en god bolighandel, som du er ved at gøre eller ej. Mange boligadvokater har netop af denne grund fokus på nogle særlige områder, hvilket er med til at gøre, at det vil være nemt for dig at finde en boligadvokat, der ved noget om dit område.