gulvafslibning silkeborg

Forskellen på god og dårlig gulvafslibning

Forskellen på god og dårlig gulvafslibning

editorial

Er du typen, der kaster dig over ethvert boligprojekt på egen hånd, og forestiller du dig, at din næste opgave bliver at slibe trægulvet, så læs med her – måske tør du ikke, når du har set, hvor galt det kan gå.

Det er altid dejligt, hvis man kan spare penge på noget ved at gøre tingene selv, men det er ikke altid den bedste løsning. Slet ikke hvis du ikke er helt så ferm på fingrene i virkeligheden, som du er i dit eget hoved.

En gulvafslibning kræver ikke bare erfaring og kendskab til materialer og tålmodighed; det kræver også øje for detaljerne, hvis resultatet skal blive godt.

Så galt kan det gå

Der er stor forskel på en god gulvafslibning og en dårlig gulvafslibning, og hvis du kommer skidt fra start og leverer et dårligt resultat, kan det hurtigt gå hen og blive rigtig dyrt.

Med en god gulvafslibning får du blandt andet:

– Længere levetid på dit trægulv

– Et flottere og mere jævnt trægulv.

– En billig løsning i forhold til at skifte gulvet.

Med en dårlig gulvafslibning får du derimod:

– Et ødelagt trægulv som måske skal skiftes.

– Et ujævnt trægulv der forstyrrer balancen.

– Ødelagte eller beskadigede fodlister og dørkarme.

Vi anbefaler altid professionel hjælp til gulvafslibning (fx https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-silkeborg/), og det skyldes, at vi alt for mange gange har set, hvor galt det kan gå.

Husk efterbehandling

Når dit gulv er slebet, er det klar til at modtage en ny overfladebehandling, og her har du grundlæggende tre valgmuligheder:

– Lak

– Olie

– Sæbe

Hvilken behandling der egner sig bedst til dig, er et spørgsmål om brug og vedligeholdelse. Hvor meget slides der på gulvet, har du kæledyr og hvor mange kræfter vil du bruge på vedligehold? Er du i tvivl, kan du med fordel kontakte din lokale gulvsliber, så du kan få råd og vejledning med på vejen.