tandlæge

Forebyg huller i tænderne med hjælp fra din tandlæge

Forebyg huller i tænderne med hjælp fra din tandlæge

editorial

Tandpleje er tandlægernes praksis, som er læger med speciale i diagnosticering, forebyggelse og behandling af sygdomme og tilstande, der påvirker tænderne, tandkødet og de bærende strukturer i munden. Tandlæger bruger en række tandlægeudstyr, herunder røntgenbilleder og tandimplantater, til at diagnosticere mundhygiejneproblemer. De tilbyder også forebyggende pleje, f.eks. råd om tandbørstning og tandtråd, for at bevare mundhygiejnen.

Hvad kan en tandlæge hjælpe med?

En tandlæge kan hjælpe med en række forskellige problemer, herunder:

-Tandblegning

-Forbedring af dit smil

-Korrektion af skæve tænder

-Udbedring af huller mellem tænderne

-Udskiftning af manglende tænder

-Forebyggelse af huller i tænderne og tandkødssygdomme

-Behandling af mundkræft

-Behandling af tandkødssygdomme

-Behandling af tandpine

-Behandling af sygdomme i TMJ (kæbeled)

-Tandpleje i nødstilfælde

En tandlæge kan også give dig oplysninger om, hvordan du skal passe på dine tænder, hvilken slags tandbørste og tandpasta du skal bruge, og hvor ofte du skal bruge tandtråd og børste dine tænder. De kan også give dig tips om, hvordan du undgår huller og tandkødssygdomme.

Hvad er karies?

Karies er den videnskabelige betegnelse for huller i tænderne. Det skyldes en ophobning af plak på dine tænder. Plaque er en klæbrig film af mad og bakterier, der dannes på dine tænder. Hvis plak ikke fjernes, kan det hærde og blive til tandsten (tandsten). Tandsten kan kun fjernes af en tandlæge eller en tandplejer.

Karies kan forårsage huller i dine tænder (huller). Huller skal fyldes af en tandlæge for at forhindre, at karies bliver værre. Karies kan også forårsage smerter, følsomhed og infektion.

tandlæge

Hvordan kan jeg forebygge karies?

Du kan forebygge karies ved at:

-Børste dine tænder to gange om dagen med fluoridtandpasta

-Brug af tandtråd hver dag

-Spise en sund kost

-Begrænsning af sukkerholdige snacks og drikkevarer

-Besøg din tandlæge regelmæssigt til kontrol og rengøring

Hvis du har huller i tænderne, vil din tandlæge behandle dem med en fyldning. En fyldning er et materiale, der bruges til at fylde hulrummet og give tanden dens oprindelige form og funktion tilbage.

Der findes forskellige typer fyldninger, herunder amalgam (sølv), resin (tandfarvet), guld og keramik. Din tandlæge vil drøfte den bedste type fyldning for dig på baggrund af hulrummets placering, dit bid og dine præferencer. Læs mere på https://www.milletand.dk/.