tandlæge

Kom ovenpå din tandlægeskræk

Kom ovenpå din tandlægeskræk

editorial

Tand- og mundhygiejne er en af de ting, der kan have stor betydning for dit helbred og din trivsel. Derfor er det endnu vigtigere at finde en tandlæge, du er tilfreds med. Der kan dog være mange ting, der holder en fra at finde en. Det kan være, man ikke kan overskue processen efter at man flyttede eller fyldte 18, det kan tænkes pengepungen har svært ved det, eller det kan tænkes, man er tandlægeskræk.

Uanset hvad grunden er, så er det vigtigt, at du adressere problemet, og finder en tandlæge, som møder dine behov. Det kan f.eks. godt betale sig at finde en tandlæge i Silkeborg, som specialiserer sig i tandlægeskræk, hvis det er et problem du døjer med, frem for en, der er tættere på, som kun vil gøre dig utryg.

image

Tandlægeskræk

Du skal finde en tandlæge, der tager dig alvorligt, når du fortæller dem, du har tandlægeskræk. Det er vigtigt, at de lytter til dine bekymringer og tager tingene stille og roligt. Det vigtigste er nemlig en god dialog imellem jer, så du kan blive tryg og blive ved med at komme til tandlægen.

Tandlægefrygt er nemlig en angstform på lige fod, som mange andre fobier. En god tandlæge vil i løbet af jeres første konsultation sætte dig ned og høre, hvad du tidligere har været igennem. Den forståelse er nemlig instrumental for det videre samarbejde. 

Det kan nemlig tænkes, at det er lyden af et bestemt instrument, en bestemt sensation, eller måske noget så simpelt, som at du bliver angst af at ligge helt ned i tandlægestolen. Uanset, hvad det er, du finder ubehageligt, så er det en god ide at fortælle tandlægen om det, så de kan forberede dig på, hvis det f.eks. bliver nødvendigt eller forsøge at undgå dine triggerpoints så godt som muligt.