Misbrugsbehandling

Hvornår skal man i misbrugsbehandling?

Hvornår skal man i misbrugsbehandling?

editorial

Et misbrug, som er affødt af afhængighed, går ikke over af sig selv. Er man først blevet fanget i afhængighedens jerngreb, giver den ikke sådan bare slip. De færreste klarer selv at afvikle deres misbrug uden professionel hjælp. Grunden til, at det kan være meget problematisk at komme ud af et afhængigheds betinget misbrug, er det komplekse samspil imellem den fysiske og den psykiske afhængighed.

Er man for eksempel så uheldig, at et forbrug af receptpligtig medicin har udviklet sig til et misbrug, vil man opleve, at man faktisk ikke kan fungere i hverdagen uden den stærke medicin. Holder man blot op med at tage medicinen, kan det få ganske fatale konsekvenser.

Især de såkaldte opioider, som er en fælles betegnelse for stoffer, som opfører sig som morfin, har fået særligt stor bevågenhed, når det handler om vanedannelse. Mange mennesker får hvert år udskrevet Tramadol. Oxycontin eller Fentanyl imod stærke smerter, enten i forbindelse med kroniske smerter eller som smertelindring efter et traume eller en operation.

En uheldig sideeffekt ved opioider er, at de – ud over deres smertestillende egenskaber – også medfører en meget behagelig rus. Denne rus kan man gå hen og blive afhængig af. Og derved forskubbes hjernens egen dopamin balance, således at man kan få meget svære abstinenser – mentale såvel som fysiske – hvis man blot stopper sit indtag.

Kom ud af din afhængighed med en misbrugsbehandling

Hvis dit misbrug af medicin har taget overhånd, kan du med fordel opsøge professionel hjælp til at komme ud af misbruget og samtidig lægge din afhængighed på hylden. Hos Behandlingscenter Søby Park tilbydes effektiv misbrugsbehandling i trygge omgivelser og med professionelt personale. Behandlingen tager udgangspunkt i det enkelte individ, og som har en høj succesrate for helbredelse af misbrug.

Du kan læse mere, og kontakte misbrugscenteret, på behandlingscentersoebypark.dk