Trægulv

Læg et budget, når du køber trægulv

Læg et budget, når du køber trægulv

editorial

Det er let at blive fristet, og der er ting, du skal huske at tage højde for, når du indleder jagten på et nyt trægulv. Netop derfor anbefaler vi altid at lægge et budget forud for besøget i butikken – læs med, og se, hvad du skal huske at medregne.

Når du indleder jagten på dit nye trægulv, skal du passe på ikke at forkøbe dig. Prisen løbe hurtigt op, og det skal helst ikke ende med at blive en udgiftspost, der er så meget større end forventet, så du ikke kan komme på sommerferie de næste fem år. Vel?

Derfor er det en god idé at lægge et budget, og her er det ikke kun prisen for selve brædderne, du skal huske – du skal også medregne prisen til efterbehandling samt eventuel assistance til lægning.

Derfor hjælper et budget

Det kan virke omsonst at lægge et budget, men hvis det er hele dit hjem, der skal have nyt trægulv, så er det alligevel en del kvadratmeter træ, der skal købes – og det er ikke helt billigt. Samtidig kommer du let til at blive fristet af lækre materialer, og med lidt uheld sker der det, at du køber dyrere, end du egentlig har råd til.

Kommer du til at bruge for mange penge på brædderne, skal der spares andre steder, og det eneste du har at rykke på, er de penge, du skal bruge til efterbehandlingsmaterialer og håndværkere. Har du råd til at droppe hjælpen fra en tømrer? Efterbehandlingen kan du nemlig ikke droppe, for så går der ikke meget mere end en uge, før dit gulv trænger til at blive slebet. 

Kort og godt: Læg et budget, inden du går på indkøb, og sørg for at medregne alle udgifter – også eventuelle leveringsomkostninger og afskaffelse af gammelt gulv – så kommer du ikke til at forkøbe dig.