Trægulv

Pas godt på dit trægulv!

Pas godt på dit trægulv!

editorial

Et trægulv er en fantastisk ting, der er med til at skabe varme og hygge i dit hjem. Men bliver det for slidt og trist at se på, forsvinder charmen, og derfor skal du passe godt på dit trægulv.

Har du netop investeret i et trægulv, så er du garanteret helt klar på at overholde alverdens forskellige gode råd om vedligeholdelse, men én ting er de store ting som gulvafslibning og ny overfladebehandling – en anden ting er de daglige rutiner, der sikrer gulvets stand.

Ved du, hvordan du bedst passer på dit trægulv og undgår skrammer, hakker, skidt og møg?

Tre ting der er gode for dit trægulv

For det første er det en rigtig god idé, hvis du aldrig går ind med sko på dit trægulv. Du tænker måske, at det sagtens kan tåle det, og det kan det da også i ny og næ – men en sko her og en sko der bliver hurtigt til mange fødder, og pludselig har du glemt alt om, at du ikke bør gå med sko på dit trægulv.

Derfor: Lad skoene står i entréen, så sand og småsten ikke ødelægger det.

For det andet er det en god idé, hvis du lægger tæpper på gulvet på de områder, der bruges allermest. Så slipper du nemlig for at slide for meget på overfladebehandlingen på særligt udsatte steder i hjemmet, og det betyder, at du kan vente længere tid med en gulvafslibning. 

Altså: Brug tæpper.

Sidst men ikke mindst bør du altid sætte filtpuder under dine møbler. Alternativt vil de ridse gulvet, når de skubbes rundt – hvad møbler som stole ofte gør – og til sidst ender du med at have så mange skrammer og ridser, at dit trægulv har mistet sin charme.

Vil du vide mere om trægulve – både om valget af gulv samt den generelle vedligeholdelse – så kan du med fordel læse denne artikel på husblog.dk.