dør

Nogle hoveddøre skal aldrig låses

Nogle hoveddøre skal aldrig låses

editorial

Der er nogle hjem, hvor man stort set aldrig låser hoveddøren.

Det kan være fordi, man bor i et nabolag, hvor man holder øje med hinandens huse, men man ved også, at der foregår meget lidt kriminalitet her, så man føler sig egentlig så sikker, at man aldrig låser ens hoveddør.

Dog ved man godt med ens forsikring, at de helst vil have, at man har låst døren, for HVIS det nu alligevel skulle ske, at der sker et indbrud, så bør man have taget sig sine forholdsregler forud.

Men selvfølgelig er det de færreste, som der ikke får låst deres hoveddør og de andre døre, der leder ind til huset, når man er den sidste, der forlader hjemmet, eller man tager på ferie eller andet.

Det giver bare en mærkelig fornemmelse, hvis man ikke har låst hoveddøren, når man rejser eller er væk i en kortere eller længere periode.

dør

Men der er andre steder, hvor den dør faktisk aldrig bliver låst eller i hvert fald sjældent gjort.

Her låses en hoveddør aldrig

Du har måske lidt gættet, at vi ikke længere skal tale om de private hjem, men derimod butikker.

Selvfølgelig har de gode låseenheder på deres butikker, forretninger, lagerbygninger og videre, for de ligger jo inde med meget dyrt inventar i mange tilfælde.

Men der er jo de butikker, hvor man holder døgnåbent.
Det vil sige, at der jo altid er nogle i butikken, og så kan det ikke svare sig at have en lås på døren, også selvom man har en dørtype, der kan låses.

Mange af disse butikker har da også skyde- eller svingdøre, som der aldrig lukkes.

Derfor er man også nødt til at lukke hele forretningen ned ekstra meget, hvis der skal gøres hovedrent, man holder personalefest eller noget helt andet af den slags.