ølbrygning

Ølbrygning er en ældgammel kunst

Ølbrygning er en ældgammel kunst

I dag forbinder man mest ølbrygning med noget mænd gør og at det er et fag på lige fod med alle andre håndværk. Hvis man ser bort fra den øget interesse der er opstået de seneste par år hvor flere og flere har udvist interesse i at lære at brygge sin egen øl. 

I de 5000 år hvor øllet har været kendt i og omkring Danmark har det været kvindernes ansvar. Det var først i middelalderen at mændende tog over og startede med at brygge og danne forskellige bryggerlaug. Det var selv der kun i byerne at mændende tog over. På landet rundt omkring på gårdende, var det stadig kvindernes ansvar og der skulle brygges ikke så lidt. Der blev ofte drukket mindst 5 liter øl pr. person. 

Hvad skal du brug til at brygge dit eget øl?

For at brygge øl skal du i princippet blot bruge en gryde, et termometer og så de 4 basis ingredienser vand, malt, humle og gær. Hvis du ønsker at bruge lidt mere velegnet udstyr, har mange butikker der sælger udstyr til ølbrygning et godt startssæt, som sikre at du har det rigtige og kommer godt fra start. Du kan se mere om de forskelige muligheder her https://www.xn--lbrygning-k8a.dk/.

Hvis du gerne hurtig vil igang kan du melde dig til et ølkursus. Tag gerne dine venner med. Det foregår i hyggelige omgivelser og det brygget øl er man velkommen til at tage med hjem når kurset er slut. Det tager omkring en eftermiddag og aften. 

Vil du gerne lære mere også om de forskellige teknikker og forskellen på de forskellige øltyper, er der masser at viden at hente i bøger. Der er et godt udvalg af bøger ,der fortæller om de forskellige teknikker. Også om de forskelle der er i ølbrygning i Danmark og i f.eks. Tyskland.