Misbrugscenter

Et misbrugscenter gennem tiden

Et misbrugscenter gennem tiden

editorial

I denne artikel vil vi lige se nærmere på, hvordan det var at komme i behandling for specielt alkoholmisbrug og problemer med stoffer gennem tiden.

Faktisk var det ikke så organiseret med misbrugscentre, som man kan finde dem nu om dage såsom med behandlingscenter-stien.dk.

For det første var det svært for folk at indrømme, at de havde et problem, men mest af alt, så så man ikke første gang til, at det kunne være et samfundsproblem med tilgængelighed for stoffer, alkohol og forskellen på rig og fattig, der førte et misbrug med sig.

Godt nok opdagede man hurtigt, at stoffer som heroin og kokain var så stærke vanedannede, at man fjernede det fra hylderne til videresalg til private og kun brugte det til forskning og professionel behandling.

Men man mente stadig, at enhver persons forbrug eller misbrug var vedkommendes eget problem, og førte dette problemer med sig på hjemmefronten eller arbejdsfronten, så blandede alle andre sig udenom.

Det er faktisk første i nyere tid, at man er begyndt at se på, at samfundet har en andel i at rette op på dette problem, så man kan få et bedre sammenhænge samfund til fordel for alle individer.

I rigtig gamle dage mente man, at et misbrug kunne kureres med hekseri, voodoo og besværgelser, og den slags sværger man stadig til visse steder i verden.

Problemet var især nok, at man på arbejdspladserne i nyere tid havde en fælles forståelse og uskrevne regler for, at man godt måtte have for eksempel et alkoholmisbrug kørende, så længe man kunne passe sit arbejde.

Der var ikke den store prestige i arbejdet, og avancering i firmaet var ofte udelukket, så man forsøgte at opleve noget anderledes undervejs ved at drikke sig nej.

Derfor skal man føle sig heldig over at bo i en verden, hvor man ikke bare smider folk med misbrug over i et hjørne og enten glemmer dem eller låser døren – man forsørger faktisk at hjælpe alle!