Misbrugscenter

Behandling af afhængighed på et professionelt misbrugscenter

Behandling af afhængighed på et professionelt misbrugscenter

editorial

Er du røget ud i et uhensigtsmæssigt overforbrug af receptpligtig medicin eller alkohol – for eksempel som følge af en hård, livsændrende begivenhed? Så bør du omgående søge hjælp. Et misbrug går nemlig ikke i sig selv igen, især ikke hvis det er opstået som følge af en afhængighed. Alle former for afhængighed kræver en effektiv og professionel behandling på et misbrugscenter.

Behandling af afhængighed – hvor og hvordan?

Når det kommer til behandling af afhængighed, er der ingen nemme løsninger. Det kræver tid, tålmodighed, viljestyrke og omsorg fra andre at slippe ud af et afhængigheds betinget misbrug, uanset om misbruget handler om alkohol, stoffer, spile eller sex. Selv afhængighed og misbrug af receptpligtig medicin kræver professionel behandling over en længere periode, hvis resultatet skal være holdbart.

Derfor bør du ikke stole på såkaldte misbrugsbehandlere, som lover behandling af afhængighed på få dage. Du skal der imod gå efter misbrugscentre, som kan tilbyde et end to end forløb, i hvilket såvel en grundig afgiftning og afrusning (for de substans afhængige) samt et decideret afvænnings forløb af flere ugers varighed indgår. Ideelt vil den misbrugsramte efter endt behandling tillige tilbydes opfølgende møder, og samtidig være tilknyttet en kontakt person.

Hos Behandlingscenter Stien kan du som misbruger af eksempelvis læge ordineret medicin eller alkohol få tilbudt et behandlings forløb, under hvilket du indlogeres på centeret, og dagligt tilbydes terapi og behandling, såvel individuelt som i grupper. Er der familie inde i billedet, vil de øvrige familiemedlemmer kunne indgå i et såkaldt familie forløb, som har til formål at hjælpe børn og voksne med at hele efter længere tids påvirkning af misbruget. Samtidig styrkes familiens sammenhængskraft, således at familien kan fungere som en stærk og støttende enhed efter behandlingens afslutning.

Du kan læse mere om behandling af afhængighed, og kontakte Behandlingscenter Stien, via behandlingscenter-stien.dk