banankage

Banankage på en efterårsdag

Banankage på en efterårsdag

editorial

Opskriften på den perfekte efterårsdag i hyggens tegn behøver ikke, at indeholde et stort pengeforbrug eller uoverskuelige forberedelser. Det er de ofte de simple ting, der skaber den største hverdagslykke – og nogle gange handler det blot om, at kunne se skønheden i det almindelige. 

Hvad er opskriften så?

Når træernes afstødte blade begynder at blande sig med vandpytter og kold blæst, så er der ikke noget skønnere, end at hygge sig indendøre. At krybe op i en krog i sofaen, med et varmt tæppe over sig, en god bog eller en god film – og et nybagt og velduftende stykke kage. En kage, som er nem at bage er banankage og den vil med garanti kunne akkompagnere ovenstående scenarie særdeles godt. Desuden kan den laves i uendelige varianter, og har man æg, banan og mel i huset er man godt på vej. 

Skal børnene være med?

En anden hyggelig måde at tilbringe en kold efterårsdag indendørs på, er en dag i børnenes tegn. Tag dem med i køkkenet, når omtalte banankage skal bages. De vil med garanti synes, at det er sjovt og hyggeligt at være med til at bage den – og ikke mindst, at være med til at spise den. Gør det til noget sjovt, og lad de små dekorere kagen som de har lyst, med friske bananskiver, hakket chokolade eller krymmel og glasur. 

I behøver ikke få sukkerchok

Selvfølgelig nytter det ikke, at spise kage hver eneste dag, bare fordi det er efterår. Det gode ved banankage er, at man sagtens kan lave en sundere udgave. På særlige dage, der kræver lidt ekstra omsorg for sjælen, kan man lave den ægte vare, med sukker, smør og chokolade, men hvis du gerne vil holde den slanke linje, så kan du eventuelt prøve at skifte lidt af melet ud med havregryn eller fuldkornsmel, skrue lidt ned for sukkeret og i stedet tilsætte lidt mere banan, friske dadler eller sødemiddel.