Misbrugscenter

Hjælp din næste med et ophold på et misbrugscenter

Hjælp din næste med et ophold på et misbrugscenter

editorial

I Danmark er misbrug af såvel alkohol som receptpligtig medicin et stort problem. Mange misbrugsramte har brug for hjælp – og som pårørende er det din pligt at træde til.

Hvordan spotter jeg et misbrug?

Hvis du igennem længere tid har lagt mærke til personligheds forandringer hos en af dine nærmeste, er der god grund til at være på vagt. Dette gælder i særdeleshed, hvis han eller hun er midt i en livskrise, eller har været ude for en traumatisk eller livsændrende begivenhed.

For eksempel er mennesker, som netop har oplevet voldsomme begivenheder så som en grim skilsmisse, en fyring med efterfølgende ledighed som konsekvens, eller sygdom eller dødsfald i nærmeste familie, mere tilbøjelige til at søge tilflugt i stoffer eller andre substanser, som kan dulme de sjælelige smerter. Misbruget opstår i det øjeblik, kroppen kræver stoffet for at kunne fungere i hverdagen.

Samtidig opstår der det, som i fagsprog kaldes tolerans. Tolerans er et udtryk for det forhold, at kroppen stedse kræver mere og mere af pågældende stof for at opnå den ønskede virkning. Således vil en alkoholiker kunne starte dagen med at tylle en halv flaske vodka – noget, som ville sende almindelige dødelige direkte i dørken. Og en pillemisbruger vil nå op på et helt uhørt indtag af receptpligtig medicin i løbet af sin misbrugs karriere.

Kan misbrug helbredes?

Et afhængighedsbetinget misbrug går – uanset hvad objektet for misbruget er – ikke væk af sig selv. Skal den misbrugsramte tilbage på det rette spor, skal der professionel hjælp til. Denne kan du for eksempel få på Behandlingscenter Stien, som gerne bistår dig som pårørende, når du skal motivere din misbrugsramte nærmeste til at gå i behandling. Et afvænnings forløb på et misbrugscenter som Behandlingscenter Stien består i såvel afgiftning og afrusning som terapi og opfølgende individuel behandling.

Behandlingscenter Stien har en høj succes rate, når det handler om behandling af afhængighed – læs mere på behandlingscenter-stien.dk