Misbrugscenter

Få hjælp til afvænning og behandling på et misbrugscenter

Få hjælp til afvænning og behandling på et misbrugscenter

editorial

Er din kæreste eller ægtefælle ofte fraværende, irriteret eller vanskelig at trænge igennem til? Oplever du ofte, at du er nødt til at dække over vedkommende, fordi han eller hun ikke kommer på arbejde – eller at du er nødt til at undskylde vedkommendes opførsel ved sociale lejligheder? Føler du, at du er den, der skal holde sammen på familien, fordi din samlever ikke kan leve op til sine forpligtelser – og har du en mistanke om, at denne ansvars forflygtigelse skyldes et misbrug? Så bør du faktisk tage affære, og gøre dit yderste for at få din kæreste eller ægtefælle til at opsøge professionel hjælp. Hvis misbruget fortsætter, bliver det blot værre – og når du vælger at negligere det, bidrager du kun til problemet.

Få professionel hjælp til afvænning af din misbrugsramte pårørende

Når du vælger at dække over eller undskylde for din kæreste eller ægtefælles handlinger eller mangel på samme, udviser du nemlig det, der i fagsprog kaldes medmisbruger adfærd. På engelsk kaldes det for ”enabling behavior” – og dette er et meget rammende udtryk, idet du gennem din adfærd sætter den misbrugsramte i stand til at fortsætte sit misbrug. I stedet bør du opsøge professionel hjælp, så din misbrugsramte nærmeste kan få den behandling, han eller hun behøver.

Du kan for eksempel kontakte Behandlingscenter Stien – et dansk behandlingscenter med en høj succes rate inden for behandling af misbrugere. Hos Behandlingscenter Stien kan du få hjælp til tilrettelæggelse af den svære konfrontation, samt til planlægning af et efterfølgende behandlings forløb. Her bliver den misbrugsramte indlogeret på selve centeret i en periode på cirka fem uger, under hvilke han eller hun vil modtage intensiv terapi og behandling efter den kendte og velansete Minnesota model.

Du kan læse mere om, hvordan Behandlingscenter Stien kan hjælpe dig og din pårørende, på https://behandlingscenter-stien.dk