gulvafslibning aarhus

Hvad er en gulvafslibning?

Hvad er en gulvafslibning?

editorial

Har du trægulve, er du sandsynligvis faldet over begrebet “gulvafslibning,” men hvad er det helt præcis, og hvad får du egentlig ud af at give dit gulv sådan en omgang?

En gulvafslibning er – som navnet også antyder – en proces, hvor du sliber det øverste lag af dine trægulve med en slibemaskine. Behandlingen efterlader dit gulv så godt som nyt, og når det efterfølgende har fået en overfladebehandling, er det klar til brug igen.

Du kan se gulvafslibningen som en slags løbende vedligehold af dit gulv; en måde at give det ekstra opmærksomhed på, så det holder længst muligt. 

Gulvafslibning eller gulvafhøvling?

Når det kommer til gulvafslibning, bliver mange boligejere ofte forvirret over de to udtryk “gulvafslibning” og “gulvafhøvling” – og det er vigtigt at kende forskel, hvis du vil passe på dit gulv.

En gulvafslibning er en såkaldt letslibning, hvor det kun er overfladebehandlingen og det allerøverste lag af gulvet, der slibes væk. Små skrammer og ridser forsvinder, men større ujævnheder bliver.

En gulvafhøvling går mere i dybden, og her fjernes flere millimeter af træets overflade, så både hakker, skrammer og større ujævnheder elimineres. Efter en afhøvling skal gulve slibes, før det er klar til efterbehandling.

Vælg den rette håndværker til opgaven

Uanset om du har brug for en gulvafslibning i Aarhus eller en gulvafhøvling i Odense, er det vigtigt, at du vælger en professionel fagmand med erfaring i rygsækken. Hvis gulvet ikke slibes korrekt, kan det tage skade, og i værste fald bliver det nødvendigt at skifte hele gulvet – og det er både spild af tid, kræfter og penge, hvis det kunne være gjort ordentligt fra starten.

Inden du vælger gulvfirma, kan du med fordel undersøge, hvad tidligere kunder siger om deres services. Hvis den generelle tilfredshed er stor, og din mavefornemmelse også siger ok, er det et godt grundlag af hyre en gulvmand på.