lån penge

Drømmer du om at låne penge til boligrenovering?

Drømmer du om at låne penge til boligrenovering?

editorial

Mange boligejere går med en stor drøm om at renovere eller istandsætte deres bolig. Det kan være fordi, man har købt et håndværkertilbud eller fordi boligen bare trænger til en opdatering. 

Men hvordan får man råd til at renovere sin bolig? Der er flere muligheder for, hvordan du kan låne penge til renoveringen. Hvis ikke det har været muligt for dig at sætte penge til side selv. Læs med her og bliv klogere på at låne penge til boligrenovering.

Boligrenovering – sådan låner du penge 

Der eksisterer efterhånden mange lånemuligheder på markedet. Nogle af de typiske er:

1) Banklån

2) Friværdi

3) Lån gennem tredjepart

Banklån

I banken kan du låne penge til din renovering som et forbrugslån eller lagt oveni dit eksisterende boliglån. Husk dog på, at banken måske ikke vil låne dig flere hundrede tusinde til at renovere bolig for, hvis du allerede skylder meget på din bolig og ingen friværdi har. 

Friværdi

Har du ejet din bolig i flere år, og har du opsparet en vis friværdi? Så kan du faktisk belåne dit hus igen. Det gør du ved at omlægge dit realkreditlån. Det vil typisk ikke være muligt at låne hele friværdien.

Ofte kan man dog udføre noget af renoveringen og så få boligen vurderet igen. Vurderes huset til at være steget i værdi, kan du låne i den nye friværdi og bruge denne til yderligere renovering. 

Lån gennem tredjepart 

Det kan være online banker, håndværkere, butikker osv. Mange tilbyder faktisk, at du kan afdrage beløbet for din service eller dine materialer over en vis periode.

Inden du låner penge til renovering på denne måde, skal du tænke over, at renterne kan være langt højere end i banken. Undersøg altid långiverens renter og vilkår, inden du optager et lån. 

Læs mere om at låne penge til boligrenovering her.