lån penge

Få mere information før du låner

Få mere information før du låner

editorial

Der findes i dag et utal af forskellige lån i forhold til tidligere. Før var det primært kun muligt at låne penge i en traditionel bank, men med internettet er lånemarkedet i dag et helt andet. Derfor er det også vigtigt at du starter med at få mere info omkring et lån, før du acceptere et lånetilbud. 

Et af de mere populære låneformer et et rente og gebyrfrit lån. Ofte er det en butik der tilbyder et lån, hvor du så er forpligtiget til at bruge pengene i butikken. Fordelene ved denne type lån, som ofte er lavet i samarbejde med en online bank, er at det er en billig måde at låne på, forudsat at du overholder afdragene. 

Fordelen for butikken er at de får dig til at bruge pengene i butikken og de tjener penge på at sælge dig en vare. Banken som har lavet tilbudet i samarbejdet med butikken tjener penge på et oprettelsesgebyr og hvis du ikke overholder dine afdrag. Du kan være ganske sikker på at de har regnet på, at det godt kan betale sig at tilbyde rente og gebyrfrie lån, da nok forbrugere glemmer eller ikke kan betale til tiden. Og det er dyrt. 

Husk det økonomiske overblik

Selvom det kan være fristende at tage et rentefrit lån, f.eks. hvis den bærbar er stået af og det kan være tæt på umuligt at undvære er det vigtigt at du starter med at få et overblik over din økonomi og om du har råd til at betale et månedligt afdrag. Det er forskellen på indtægter og udgifter du skal sammenligne. Forskellen er hvad du i princippet kan betale af om måneden i afdrag. 

Har du aldrig prøvet at lave et budget, er der flere gode skemaer at hente på internettet og du kan også spørge en god ven om hjælp.