gulvafslibning

Flotte og skinnende trægulve med en professionel gulvafslibning

Flotte og skinnende trægulve med en professionel gulvafslibning

Når et nylagt eller nyslebet trægulv bliver behandlet med olie eller sæbe, bliver resultatet som regel rigtig smukt. En olie behandling vil typisk fremhæve træværkets unikke og særegne karakteristika og levende personlighed, idet træets farvetone bliver dybere og mere intens, og årer og knaster vil træde tydeligere frem.

Behandler du i stedet gulvet med hvid pigmenteret sæbe, vil træværket lysnes op til flere toner, og dermed opnå det mest betagende hvidlige skær. Samtidig vil gulvets overflade blive silkemat i sin struktur, og være en fornøjelse af betræde i bare tæer eller på strømpesokker. Og hvis du sørger for at vedligeholde dit sæbe behandlede trægulv på behørig vis, vil det kunne holde sig smukt i mange år.

Sæbe behandlede trægulve – smukke men krævende

At vedligeholde et sæbe behandlet trægulv er dog ikke nogen lille opgave. Mindst én gang om ugen skal møblerne flyttes og tæpperne rulles til side for at give plads til en grundig og dybdegående gulv vask. Denne skal foregå med en koncentreret blanding af vand og sæbespåner, som skrubbes ned i træværkets overflade. Her vil den fede sæbe forstærke den beskyttende sæbe hinde, som gulvet fik ved sin første behandling.

Forsømmer du denne behandling i blot et par uger i træk, vil hinden gå til, og gulvet begynde at udvise tegn på slitage. Træværket mister sine væske og smuds afvisende egenskaber, hvilket betyder, at støv bliver trådt ned i træets porøse fibre, som samtidig suger spildt kaffe, te eller rødvin til sig som en svamp. Dette giver anledning til grimme pletter og skjolder, som ikke lader sig fjerne ved gulv vask. Og så er der faktisk kun tilbage at give gulvet en gulvafslibning med tilhørende efterbehandling, hvis du ønsker at genskabe den smukke overflade.

Du kan altid klikke forbi Gulvkanonen på hjemmesiden https://gulvkanonen.dk/gulvafslibning-herning/ og få et gratis og uforpligtende tilbud på en professionel gulvafslibning.