gulvafslibning

Hvorfor skal du vælge trægulv?

Hvorfor skal du vælge trægulv?

editorial

Har du aldrig helt forstået, hvorfor trægulve er så populære i de danske hjem? Der er mange årsager, og i denne artikel giver vi dig 5 gode grunde til at vælge trægulv til dit hjem.

Det er svært at vælge, når der skal træffes store beslutninger om inventaret til dit hjem, og det gælder også, når det kommer til gulvet. Vi har spurgt en professionel gulvmand, om han kan forklare, hvorfor trægulv er en god idé (og du kan i øvrigt læse mere lige her: https://gulvkanonen.dk/hvilken-effekt-har-traegulve-paa-akustikken-i-din-bolig/).

1) Træ er naturligt

Mange materialer i en bolig er fremstillet på maskine, men lige præcis med gulvet, har du faktisk et valg; træ er naturligt og en fornybar ressource, og du undgår skrappe kemiske midler ved at vælge det.

2) Træ giver en smuk overflade

Naturen spiller ind i dette punkt også; træ er nemlig et smukt materiale fra naturens side. Det er æstetisk og afvekslende med de mange åretegninger, og hver enkelt brædde er unik. Samtidig kan du vælge mellem forskellige former for trægulv og på den måde skabe det mønster eller udseende, du drømmer om.

3) Træ er rengøringsvenligt

Hvis du behandler dit trægulv med den rette overfladebehandling, fx olie eller lak, er det meget rengøringsvenligt. Det kan støvsuges og vaskes på almindeligvis, og hvis du passer det godt, er det svært at ridse og lave pletter.

4) Træ er godt for akustikken

Overordnet set kan man sige, at jo hårdere en overflade er, jo større er genklangen – og jo dårligere er lyden. Træ er et blødt materiale, og derfor har trægulve en positiv indflydelse på akustikken i din bolig.

5) Træ kan slibes

Uanset hvilket gulv, du vælger, vil der komme ridser, skrammer og andet skidt med tiden. Har du trægulv, kan det repareres med en gulvafslibning og efterfølgende overfladebehandling, og så står det igen som nyt – levetiden er altså lang.