gulvafslibning

Slidte, trætte gulve?

Slidte, trætte gulve?

editorial

Vi elsker vores plankegulve, men med tiden bliver de unægteligt trætte at se på. Det kan ikke undgås. Heldigvis kan langt de fleste trægulve friskes op og få nyt, flot liv med den rette behandling. 

Nogle gange er det nødvendigt med en afhøvling af gulvet. Det er det, hvis plankerne er voldsomt ødelagte med for eksempel dybe ridser eller “bølger” som følge af vandskade. Eller hvis der sidder limrester, spartelmasse eller fernis fast på gulvet.

I langt de fleste tilfælde kan man dog nøjes med en afslibning og en god og plejende efterbehandling. 

Gulvkanonen kan hjælpe dig med råd og vejledning, og de kan både afhøvle, afslibe og efterbehandle dine gulve alt efter, hvad der er behov for.

Hvilken efterbehandling skal man vælge?
Det er altid en god idé at bede fagfolk om rådgivning, når man skal vælge efterbehandling til sit gulv. Fagfolk ved, om lak, olie, lud eller maling vil være det bedste til præcis dit konkrete gulv. Men når det er sagt, er det selvfølgelig også i høj grad et spørgsmål om smag, stil og temperament, hvad man skal vælge. 

Lak er den mest udbredte løsning. Måske fordi lakerede gulve er nemme at holde i dagligdagen. Lak giver en slidstærk og smudsafvisende overflade.

Oliebehandling giver gulvet en lækker mat overflade, og olien fremhæver træets naturlige strukturer og årer.

Behandling med lud giver typisk et lidt mere rustikt look med en lys overflade. Og så fremhæver behandlingen også træets naturlige årer.

Med maling kan dit gulv få præcis den farve, du ønsker, og rummet kan på den måde få et helt nyt udtryk. Det kan være grund nok til at vælge at efterbehandle med maling. Men der er også mange, som vælger at få malet deres gulv, fordi det er meget hærget og slidt, har mange sømhuller eller måske endda er for tyndt til at blive slebet.